Zelf burgers maken is leuk om te doen en makkelijker dan je verwacht.
Lang heb ik het niet aangedurfd om mijn eigen burgers te maken, maar nu vind ik het leuk om te doen aangezien de burgers aan te passen zijn naar waar ik op dat moment zin in heb.
Geregeld pas ik de kruiden en soort bonen aan van de burgertjes en hierom ontdek ik vaak nieuwe combinaties. Ik weet dat jij jouw favoriete toevoegingen ook gaat ontdekken en dat het maken van de burgertjes hierom des te leuker wordt.
De burgertjes kunnen natuurlijk worden gegeten op een broodje, maar zijn daarnaast ook een leuke toevoeging aan een maaltijd met aardappelen en groente.
Bonenburgertjes
Ingrediënten
- 200 gram bonen
- 1 ui
- ±20 gram havermout
- 1 teentje knoflook
- Snuf chilivlokken
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructies
- Snipper de ui, pers de knoflook en bak glazig in een pan
- Pureer de bonen, meng met de ui & knoflook en voeg de kruiden toe
- Voeg de havermout in kleine beetjes toe aan het bonenmengsel, pas de hoeveelheid aan op de samenhang van het mengsel. Voeg minder havermout toe als het mengsel te droog wordt en meer als het te nat is
- Maak je handen nat en vorm de burgers
- Bak de burgers in een koekenpan een aantal minuten
Heb je soms geen tijd en/of zin om een bonenburgertje te maken? Zorg dan dat je wat bogenburgertjes in je diepvries stopt zodat ze enkel en alleen nog warm gemaakt hoeven te worden.
Ik vind het lekker om een bonenburgertje te eten met aardappelen & salade, zoals op de volgende foto te zien is.
Als je het recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!