Bonenschotel

Opzoek naar de meest pure producten zonder onnodige toevoegingen als bijv extra suikers ben ik altijd.
Dat doe ik omdat ik weet dat mijn lichaam deze toevoegingen niet nodig is voor mijn gezondheid, aangezien ik altijd op zoek ben naar mijn best mogelijke gezondheid met mijn chronische uitdaging MS.

In mijn zoektocht ben ik al vaker op de producten van Bonduelle uitgekomen, dus ik vertel jullie hierom in deze blog meer over de aanpak van Bonduelle waar ik keer op keer op uitkom. Laat mij jou meenemen in de aanpak en beloftes van Bonduelle!

Bonduelle; de natuur, onze toekomst!

Bonduelle richt zich op onze toekomst onder andere door middel van duurzame producten.
Daarbij worden er 7 beloftes uitgesproken waar ze zich aan vast houden, iets waar ik helemaal achter sta aangezien ik gezondheid en duurzaamheid belangrijk vind.
De beloftes minder bestrijdingsmiddelen (#3), geen overbodige toevoegingen (#4) en biologische producten (#5) spreken mij helemaal aan want dat is precies waarnaar ik opzoek ben.
Voor de andere 4 beloftes van Bonduelle en/of meer informatie over de beloftes die mij het meeste aanspreken, is het leuk om een kijkje te nemen op de website van Bonduelle.
_________________________________________________________________________________________

Nu denk ik, nadat je hebt gelezen over de aanpak van Bonduelle, dat jij benieuwd bent naar een recept waarin de producten worden gebruikt.
Hierom heb ik een recept dat ik kortgeleden heb gemaakt en erg lekker vind opgeschreven.


Voor de bonenschotel heb ik cannellini- en zwarte bonen van Bonduelle gebruikt.
De bonenschotel is bijvoorbeeld te gebruiken als vulling van taco’s, maar het is ook een leuke activiteit om de bonenschotel uit te lepelen met de taco’s.

Bonenschotel met taco's

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Koeken- of wokpan

Ingrediënten
  

  • 2 stuks ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks (punt)paprika
  • 1 courgette
  • 5 tomaten
  • 70 gram tomatenpuree klein blikje
  • 200 gram canneloni bonen 125 gr uitlekgewicht
  • 200 gram zwarte bonen 125 gr uitlekgewicht
  • tacoschelpen
  • olijfolie extra vierge
  • komijnzaad gemalen
  • chilivlokken
  • peper en zout naar smaak
  • water scheutje

Instructies
 

  • Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika en courgette in blokjes
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes
  • Laat de bonen uitlekken en spoel af met water
  • Fruit de ui met de knoflook in olijfolie
  • Voeg de groente en kruiden toe en roerbak gedurende 2 á 3 minuten
  • Voeg tomatenpuree toe met een scheutje water
  • Stop de bonen ook in het mengsel
  • Verwarm de taco's volgens de verpakking
  • Voeg peper en zout toe als naar smaak
  • Lepel de bonenschotel uit en/of vul de taco's

Ik ben benieuwd hoe jij een bonenschotel het liefste eet.
Laat mij hierbij vooral weten hoe de bonenschotel je bevalt, dat vind ik leuk om te horen!

Als je bovenstaand recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!

Dit artikel delen?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op Pinterest

Geef een reactie