Gevulde paprika met tonijn

Als je opzoek bent naar een maaltijd waarvoor weinig activiteit ondernomen hoeft te worden, dan ben je met dit recept aan het juiste adres.
Wat vooral om aandacht vraagt is het bereiden van de ui en daarna het roerbakken van een aantal ingrediënten waarmee de paprika’s gevuld worden. Ik kan dus eigenlijk niets anders zeggen dan dat het een aardig simpel recept is om te maken.

De paprika’s kan je bijvoorbeeld aanvullen met quinoa of couscous als je wilt.
Zelf gebruik ik vaak “drie kleuren quinoa” van de Albert Heijn, want dat vind ik erg lekker.

Gevulde paprika met tonijn

Equipment

  • Oven
  • Ovenschotel
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 paprika's
  • 1 blikje tonijn in water
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel olie
  • 1 eetlepel Basilicum kruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd het kapje van de paprika af en verwijder de pitten
  • Snipper de ui en pers de knoflook
  • Laat de tonijn uitlekken
  • Fruit de ui met olie in een koekenpan
  • Haal de koekenpan van het vuur en voeg de tonijn toe
  • Meng het mengsel met de tomatenpuree en kruiden
  • Vul de paprika's met de vulling
  • Stop de paprika's in een ovenschaal en zet het 15 minuten in de oven
  • Breng de gevulde paprika's na bereiding naar wens op smaak met meer basilicum of andere kruiden

Voor mij is dit recept een favoriet. Als ik aan het einde van de dag thuis kom, heb ik vaak geen zin om mij nog lang bezig te houden in de keuken.

Als je bovenstaand recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!

Dit artikel delen?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op Pinterest

Geef een antwoord