Linzen pompoen stoof

Een linzen pompoen stoof, een kleurrijk gerecht en aan te passen naar jouw smaak.
Gebruik het volgende recept dus als een leidraad en maak het zo lekker mogelijk met de ingrediënten.

Ik hou ervan om een stoof te maken, het is voor mij een hartverwarmende bezigheid om te doen.

Linzen pompoen stoof

Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Wokpan

Ingrediënten
  

  • 225 gram rijstnoedels
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 flespompoen
  • 2 stengels selderij
  • 2 eetlepels (groene) linzen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd in stukjes
  • Bak de ui en knoflook met olijfolie in een wokpan
  • Voeg de pompoen en selderij toe en bak ongeveer 2 minuten
  • Voeg de tomatenblokjes met het water toe en breng aan de kook
  • Vervolgens de (droge) linzen toevoegen en het laten koken voor 20 a 25 minuten. Als de linzen alleen warm gemaakt hoeven worden, verkort dan de kooktijd en voeg de linzen samen met de rijstnoedels toe
  • Voeg de rijstnoedels toe, laat het zo lang koken als de verpakking aangeeft

Ik vind pompoen een heerlijke groente. Stiekem word ik er heel blij van als er weer pompoenen in de supermarkten liggen. Het liefste probeer ik dan ook elke soort en alle kleuren pompoen uit 🤗

Als je het recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!

Dit artikel delen?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op Pinterest

Geef een reactie