Gnocchi met spinazie, champignons en hummusdressing

Gnocchi kende ik voorheen niet, maar heb ik nu helemaal ontdekt.
Gnocchi wordt gemaakt van aardappel en meel.
Ik weet dat het zelf te maken is, maar ik maak het snelst gebruik van de gnocchi die alleen nog bereid hoeft te worden. Wie weet wat ik nog ga ontdekken als ik ermee aan de slag ga, dat lijkt mij een leuke uitdaging om aan te gaan!

Gnocchi kan op verschillende manieren worden klaargemaakt, zowel koken als bakken.
Bakken vind ik heerlijk en lekkerder dan koken, aangezien het bakken van gnocchi zorgt voor een stevige buitenkant en een smeuïge binnenkant.

Gnocchi met spinazie, champignons en een hummusdressing

Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • wok of hapjespan
  • eventueel extra pan

Ingrediënten
  

  • 500 gram gnocchi optioneel glutenvrij
  • 2 grote handen spinazie
  • 4 (kastanje)champignons
  • 1 eetlepel hummus naturel
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie in een wok of hapjespan
  • Bak de gnocchi in de pan tot het een kleur begint te krijgen 
  • Snijd de champignons in stukken en voeg ze toe aan de pan, bak het samen met de gnocchi ongeveer 5 minuten
  • Maak ondertussen de dressing van hummus door water toe te voegen totdat het de dikte krijgt van een dressing
  • Als je van een sterke knoflooksmaak houdt, pers het knoflookteentje dan uit en voeg toe aan de dressing. Heb je liever een wat mildere knoflooksmaak, bak de knoflook dan kort even aan in een pan en voeg toe aan de dressing
  • Voeg de spinazie toe aan de pan met gnocchi en champignons en laat slinken
  • Leg het eten op een bord en verdeel hier de dressing overheen

Gnocchi kan ook zonder gluten worden gekocht, waardoor het recept dan dus glutenvrij wordt.
Ik heb beide varianten gehad en de glutenvrije gnocchi vind ik eigenlijk niet anders smaken.
Kortom; laat je niet tegen houden als je niet tegen gluten kunt.

Als je het recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!

Dit artikel delen?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op Pinterest

Geef een reactie