Knoflook spaghetti met Pulled Oats

Er is een nieuw plantaardig product te vinden in de winkel. Het product trok mijn aandacht dus ik ben ermee aan de slag gegaan. Het recept heb ik opgeschreven, want ik vond het erg lekker.  Allereerst vertel ik wat het eigenlijk voor product is, want hiernaar was ik erg benieuwd.

Pulled Oats

Vrijwel iedereen weet wat pulled pork is, dus de vraag is er vast of haver ook getrokken kan worden.
Pulled Oats van ‘Gold & Green of Helsinki‘ laat het zien.
Pulled Oats bevatten veel eiwitten. Namelijk meer eiwitten dan kip enkel en alleen uit de 5 ingrediënten waaruit het product bestaat; haver, tuinbonen, erwten, olie en een klein beetje zout.

Voor onderstaand recept heb ik de smaak tomaat gebruikt. Het was een heerlijke zoete toevoeging bij de knoflookspaghetti en heeft mij hierom meer dan overtuigd!

Naast tomaat is er ook ‘naturel’ waaraan kruiden toevoegen een must is. Bijvoorbeeld kun je gaan voor kruiden als rozemarijn, basilicum, tijm of salie.

Knoflookspaghetti met Pulled Oats

Porties 4 personen

Equipment

  • Wokpan
  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 500 gram broccoli
  • 2 paprika's in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 eetlepel bonen
  • 1 verpakking Pulled Oats tomaat
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel tahin sesampasta
  • 1 snuf peper
  • olijfolie
  • Scheutje water
  • verse peterselie optioneel

Instructies
 

  • Kook de spaghetti zo lang als aangegeven wordt op de verpakking
  • Maak een knoflookdressing van tahin, een scheutje water de geperste teentjes knoflook
  • Fruit de ui in een wokpan. Voeg de broccoli en paprika toe als de ui glazig is en bak een aantal minuten. Voeg de bonen toe bij de groentes
  • Roerbak de Pulled Oats met olijfolie
  • Verdeel de knoflookdressing door de gekookte spaghetti
  • Beleg een bord met de spaghetti, groentes en de Pulled Oats

Pulled Oats zijn makkelijk te gebruiken. Het bevat alleen plantaardige ingrediënten en kunnen worden toegevoegd aan eigenlijk alle recepten. Zo kan het bijvoorbeeld gebruikt worden met rijst, noedels, pasta of wraps, wat iemand wil.
Ik ben hierom een fan van Pulled Oats en omdat het niet veel vraagt van kennis qua bereiding en/of ervaring.

Als je bovenstaand recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!

Dit artikel delen?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op Pinterest

Geef een reactie