Een kruidige soep is voor mij een favoriet, helemaal op een koude dag.
Voor ik mijn favoriete kruiden heb ontdekt, heb ik eerst veel geprobeerd.
Aan de hand hiervan gebruik ik nu vaak dezelfde kruiden of een mengeling hiervan.
Voor de kruidige courgettesoep heb ik dan ook de kruiden gebruikt wat ik erg lekker vind.
Kruidige courgettesoep
Totale tijd 20 minuten min
Porties 2 porties
Equipment
- Soeppan
- Staafmixer of blender
Ingrediënten
- 300 gram courgette
- 450 ml water
- 80 gram ui gesnipperd
- 1/2 rode ui in ringen
- 1/2 eetlepel komijnzaad
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- zout naar smaak
- verse koriander naar smaak
Instructies
- Stop de olijfolie in een diepe pan en voeg het komijnzaad hieraan toe, bak kort aan
- Voeg de ui toe en bak glazig
- Voeg de courgette, peper en water toe en breng het aan de kook voor ongeveer 10 a 15 minuten
- Controleer of de courgette zacht is
- Voeg vervolgens de kardemom, komijn en eventueel zout toe
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender
- Stop de soep in kommen en maak af met ringen rode ui en de koriander
Ik twijfel er niet aan dat het recept niet bevalt zo lang de kruiden wellicht vervangen worden mochten deze niet aanspreken.
Als je bovenstaand recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!