Mahummara

Mahu- wat?
Mahummara! Een spread met geroosterde paprika en walnoten, ik ben er gek op!
Voor ik de spread zelf ben gaan maken haalde ik het in de winkel kant- en klaar.
Nu weet ik wat mijn favoriete ingrediënten van de spread zijn en pas ik het hierop aan.

Het maken van de spread kost minder moeite dan ik voorheen verwachte, dus hier maak ik gebruik van.
Alleen al het roosteren van de paprika vind ik leuk om te doen.
Het liefste gebruik ik zoete puntpaprika, maar gewone paprika is ook mogelijk, wat iemands voorkeur heeft.

Hou de paprika in de gaten wanneer het in de oven staat om te roosteren.
Het roosteren kan snel te hard gaan en verbrande stukjes paprika zijn geen lekkere smaakmaker voor de mahummara  😉.

Mahummara

Equipment

  • Keukenmachine
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 paprika een puntpaprika heeft de voorkeur
  • 1/2 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 25 gram walnoten
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 teen knoflook hoeveelheid naar smaak
  • 1 theelepel chilipoeder
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 220 graden
  • Snijd de paprika in lange repen, verwijder de zaadlijsten en het kroontje. Leg de repen paprika op de bakplaat en besprenkel met olijfolie
  • Leg de repen paprika ongeveer 15 minuten in de oven tot ze zacht zijn
  • Stop de geroosterde paprika in een keukenmachine, voeg de rest van de ingrediënten hieraan toe en maal tot alle ingrediënten gemengd zijn

Maal de spread tot het de consistentie heeft bereikt wat je wilt.
Het kan dikker of zachter, dat is het leuke van zelf een spread klaarmaken.

Ben jij gek op een ingrediënt wat in de mahummara zit, dan kan het eventueel dubbel worden toegevoegd.
Ik ben gek op knoflook dus voeg het in de meeste recepten dubbel toe.

Als je bovenstaand recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!

Dit artikel delen?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op Pinterest

Geef een reactie