Pasta met saus van tahin

Vandaag deel ik het recept van een erg lekkere pasta.
Als je aan pasta denkt, ga je snel uit van warme pasta, maar deze pasta is ook koud erg lekker. Hierom kan je de pasta makkelijk vooraf maken en later opeten of meenemen. Mealprep! 😉

In mijn blog over smaken heb ik verteld over de 5 basissmaken. Ook bij deze pasta heb ik hier rekening mee gehouden. De pasta is fris door de tahinsaus met citroen, pittig door de champignons gebakken in chiliolie van Shari’s supersambal en het heeft een hartige smaak door de tuinerwten, ui en knoflook.
Ik heb er ontzettend van genoten en ik hoop dat jij dat ook gaat doen.

Het maken van de tahinsaus vraagt om jouw voorkeur. Je kunt het namelijk zo romig maken als je wilt.
Ik vind het lekker om voor de tahinsaus iets meer de helft citroen toe te voegen, kijkend naar de hoeveelheid tahin. Bijvoorbeeld 40 gram tahin met 25 ml citroensap.

Pasta met saus van tahin

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 á 2 citroenen
  • 40 gram tahin
  • 400 gram pasta
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 2/4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel chiliolie
  • 250 gram tuinerwten opt. diepvries

Instructies
 

  • Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in stukken.
  • Pers de citroen uit en voeg toe aan de tahin. Meng de tahin met het sap van de citroen. Houd de consistentie van de tahinsaus in de gaten, voeg eventueel wat minder en/of meer citroen toe.
  • Kook de pasta en de tuinerwten naar bereiding op de verpakking.
  • Voeg de chiliolie toe aan een koekenpan en bak de ui en knoflook. Voeg na ongeveer 3 minuten de champignons toe. Blijf roeren.
  • Haal de pasta van het vuur zodra het voldoende gekookt is en giet af. Voeg hieraan de champignons, ui, knoflook en tuinerwten toe. Meng door elkaar.
  • Voeg de saus van tahin en citroen toe aan de pasta.

Ik heb de champignons gebakken in chiliolie van Shari’s supersambal, een aanrader!
Het gebruik van de chiliolie zorgt er namelijk voor een pittige toevoeging aan het recept, iets dat naar mijn weten niet gemist moet worden.
Probeer het zou ik zeggen, dan weet je of jij er net zo’n fan van bent als ik.

Deze pasta kan bijvoorbeeld ook gemaakt worden als bijgerecht voor een barbecue, let’s go! 🤗

Als je bovenstaand recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!

Dit artikel delen?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op Pinterest

Geef een reactie