Ik heb een lekkere soep gemaakt waarvan ik het recept graag met jullie deel.
Granen toevoegen in een soep gebeurt geregeld en zo kwam ik erop om quinoa toe te voegen in een soep. En ik kan zeggen, het is een vullende soep geworden.
Eventuele aanpassingen
De soep kan gepureerd worden, maar is niet nodig, wat je wilt dus.
Zelf vond ik het niet belangrijk.
Hierbij geldt weer hetzelfde, pas bijvoorbeeld de groenten aan als een van de ingrediënten jou niet aanspreekt.
Quinoa soep
Equipment
- Koekenpan
- Soeppan
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 70 gram tomatenpuree
- 200 gram quinoa
- 130 gram kikkererwten gekookt of uitlekgewicht
- 100 gram bloemkool
- 1200 ml water
- Groentebouillon Bereiding naar verpakking
Instructies
- Bereid de bouillon in een soeppan
- Fruit de ui & knoflook glazig in de koekenpan
- Voeg de groente toe en roerbak 1 a 2 minuten
- Voeg de tomatenpurree en quinoa toe en roer goed door
- Stop de inhoud van de koekenpan in de bouillon. Kook voor ongeveer 15 minuten
- Pureer de soep eventueel met een staafmixer.
- Voeg de kikkererwten toe
Een groot voordeel van deze soep vind ik, dat het makkelijk bewaard kan worden in de koelkast nadat het gemaakt is. De smaak en/of houdbaarheid gaat hierdoor namelijk niet ‘kapot’ dus de soep blijft lekker en gezond.
Als je bovenstaand recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!