Pudding, ik heb mijn favoriete recept en de manier van klaarmaken ontdekt. Wat mijn manier van klaarmaken bijzonder maakt, is dat ik geen kant- en klare plantaardige melk gebruik.
Ik deel met trots chiapudding wat makkelijk te maken is en keer op keer aan te passen met het fruit waar je op dat moment zin in hebt.
Het kan gemaakt worden als ontbijt en in de koelkast worden bewaard voor de volgende morgen, maar het kan net zo goed worden gegeten als tussendoortje of toetje.
Met het maken van de pudding kan het zo zijn dat het al snel de dikte van pudding krijgt, maar het kan ook dat de pudding pas de dikte krijgt na de wachttijd door het opstijven in de koelkast.

Chiapudding met fruit
Equipment
- blender
Ingrediënten
- 3 eetlepels chiazaden
- 150 ml water
- 2 eetlepels haver
- 3 eetlepels esdoornsiroop/maple syrup
- 1 eetlepel kaneel
Instructies
- Stop de haver in een blender met 150 ml water en laat de blender draaien tot de haver vermalen is
- Roer vervolgens de chiazaden, kaneel en esdoornsiroop door het havermengsel
- Zet het mengsel voor minimaal 1 uur in de koelkast in een glas
- Top de pudding als laatste af met fruit
Ik vind deze pudding erg lekker. Leuk vind ik het dat ik het af kan maken met elke keer ander fruit en/of waar ik op dat moment zin in heb.
De pudding op de foto heb ik afgemaakt met bramen, frambozen en blauwe bessen.
Maak je het voor meerdere personen, verdubbel dan de ingrediënten en stop het in verschillende glazen. Op deze manier hoef je de pudding enkel en alleen nog even af te maken met de toppings en is het genieten geblazen!
Als je het recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!