Toast met gegrilde aubergine

Hoe maak je groente op een boterham lekker?
Eerder moest ik niet denken aan groente op een boterham, laat staan aubergine.
Sinds ik aubergine gril en op smaak breng met mijn favoriete kruiden ben ik fan en heb ik dit vrijwel altijd in huis.

Ik heb opgeschreven hoe ik het klaarmaak, hopelijk bevallen de ingrediënten die ik gebruik voor toast met gegrilde aubergine jou ook!

Toast met gegrilde aubergine

Equipment

  • Koeken- of grillpan
  • Broodrooster of extra koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 sneeën brood Volkoren
  • ½ aubergine
  • 1 el hummus
  • Plakjes komkommer
  • Plakjes tomaat
  • Pompoenpitten
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Start met het snijden van de komkommer, aubergine en tomaat in plakjes. Zet de rest van de ingrediënten vast klaar.
  • Smeer de aubergine in met olijfolie. Eventueel kun je ook kruiden toevoegen zoals bijvoorbeeld paprikapoeder.
  • Leg de aubergine in de pan om te grillen of te bakken. Doordat de olijfolie al toe is gevoegd aan de aubergine, hoeft er geen olie meer toegevoegd te worden in de pan. Grill of bak de aubergine tot het een bruine kleur krijgt.
  • Rooster ondertussen de boterhammen. Wanneer het brood geroosterd is, voeg dan de hummus toe. Vervolgens leg je de aubergine, komkommer, tomaat en pompoenpitten op de toast.
  • Leg het 2e sneetje brood op de belegde toast en snijd het brood doormidden. Steek eventueel een prikker door de toast.

 

Ik hoop dat mijn broodje met gegrilde aubergine je goed bevalt, want hoe fijn is het om op een smakelijke manier jou hoeveelheid groente te vergroten?
Laat je vooral niet tegen houden om bijvoorbeeld meer of andere ingrediënten te gebruiken.

Ik vind het leuk om te horen wat je van mijn recept vindt!

Dit artikel delen?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op Pinterest

2 reacties

Geef een reactie