Rijst met pittige paksoi

Rijst, hate it or love it.
Ik was eerder geen fan van rijst, tot ik ontdekte dat het stukken lekkerder wordt als de rijst na het koken nog een aantal minuten met de deksel op de pan aan de kant wordt gezet.
Op deze manier verdeeld het vocht door de rijst en hierdoor wordt het niet droog.
Bij deze een rijstrecept met paksoi en sambal, ik vertel onder het recept waarmee ik het extra lekker maak.

 

Rijst met pittige paksoi

Rijst met pittige paksoi

Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Wokpan
  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 150 gram (zilvervlies)rijst Onbereid
  • 1 paksoi In reepjes gesneden, bladeren apart houden
  • 150 gram bonen
  • 1 teen knoflook Gesnipperd
  • 1/2 ui Gesnipperd
  • 1 eetlepel cashewnoten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sambal Naar smaak

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking 
  • Snipper de ui en het teentje knoflook
  • Was de paksoi en snij in reepjes. Hou de bladeren apart 
  • Verwarm de olijfolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook
  • Voeg de reepjes paksoi toe aan de wokpan en roerbak het voor ongeveer 3 minuten
  • Stop de bladeren van de paksoi in de wokpan en laat het slinken
  • Voeg de bonen toe en warm het op
  • Meng het paksoi mengsel met de rijst en verdeel over borden/kommen, strooi de cashewnoten erover
  • Voeg de sambal toe naar smaak

Shari’s super sambal

Bij de rijst met paksoi heb ik genoten van de sambal van Shari’s super sambal.
Ik vind scherpe kruiden steeds lekkerder, terwijl ik het eerder niet lekker vond.
Opvallend hoe snel en makkelijk smaak zich aanpast.
Shari maakt haar eigen sambal. Het is haar aangeleerd door haar opa. Samen met hem stond ze vaak in de keuken en sindsdien is voor haar een maaltijd zonder sambal een uitzondering en eigenlijk niet meer te bedenken.
Meerdere versies van de sambal zijn te vinden op de webshop, genoeg keuze qua smaken en versies.

Voor mij zijn de plantaardige/vegan versies de opties. Hier zijn er meerdere van, hier ben ik meer dan blij mee en trekt mijn aandacht zeker weten 😉

Kijk vooral op Shari’s super sambal en laat je verrassen door de verschillende smaken sambal, ik denk dat er ook een favoriet voor jou tussen zit. https://www.sharissupersambal.nl

Als je het recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!

Dit artikel delen?

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on twitter
Delen op Twitter
Share on linkedin
Delen op LinkedIn
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept