Taartjes ontbijt

Een dag beginnen met taartjes als ontbijt is naar mijn weten een heerlijke start.
Er mag immers gevierd worden dat er weer een nieuwe dag wacht om te ontdekken & beleven.

Ik start mijn dag geregeld met een taartjes ontbijt sinds ik weet hoe ik het kan maken en aan kan passen naar waar ik op dat moment zin in heb.
Voor de taartjes gebruik ik chiazaad, omdat het omega 3 bevat. Omega 3 is belangrijk voor een goede werking van de hersenen.

Ik vul de taartjes eigenlijk altijd met andere ingrediënten, net wat ik in huis heb.
Hieronder is bijvoorbeeld een creatie te zien met jam en granaatappelpitjes, maar eigenlijk gaat mijn voorkeur uit naar een taartje gevuld met oa ‘yoghurt’ zoals ik beschrijf in onderstaand recept.

Ik deel graag de ingrediënten die ik voor de taartjes gebruik.
Ik hoop dat er net zo van genoten wordt als ik doe! 🤗

Taartjes ontbijt

Gang: Ontbijt

Equipment

  • Oven/Airfryer
  • Cupcakevormpjes

Materials

  • 50 gram havermout
  • 50 gram banaan
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel yoghurt
  • fruit naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prak de banaan fijn met een vork
  • Voeg de havermout toe bij de geprakte banaan met de chiazaden en meng het door elkaar tot er een samenhangend mengsel ontstaat
  • Verdeel het mengsel over de cupcake vormpjes. Zorg ervoor dat er een 'kuiltje' in het midden zit zodat het straks gevormd kan worden met yoghurt en fruit
  • Stop de vormpjes in de oven voor ongeveer 20 minuten. Hou het in de gaten qua tijd en pas eventueel aan
  • Laat de gevulde vormpjes afkoelen
  • Vul de taartjes met yoghurt en top af met stukjes fruit

Gebruik je een Airfryer voor het maken van de taartjes, iets dat ik doe aangezien het hierin sneller kan dan in de oven, verwarm deze dan voor op 170 graden en zet de taartjes hierin voor 12 tot 14 minuten.

De chiazaden in de taartjes is optioneel, alsin het is niet nodig om de taartjes te laten slagen.
Ik heb het toegevoegd voor de omega 3 vetten en het belang hiervan bij mijn chronische uitdaging MS 😉
Wil je dat de taartjes glutenvrij zijn, zorg er dan voor dat er glutenvrije havermout wordt gebruikt.

Als je het recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee! 

Dit artikel delen?

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on twitter
Delen op Twitter
Share on linkedin
Delen op LinkedIn
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Geef een reactie