Wat is de eerste snack waar je aan denkt bij bijvoorbeeld het kijken van een film? Voor veel mensen is dat chips. Tegenwoordig zijn er zoveel smaken en soorten te krijgen, misschien vind je het leuk om het eens zelf te maken.
Ik hou van tortillachips en vind het leuk om de chips zelf te maken zodat mijn keuken zich vult met de heerlijke geur hiervan.
Misschien vind jij het ook wel leuk om je eigen chips te maken en wie weet nog wel lekkerder dan de chips uit de winkel. Maak vooral gebruik van verschillende kruiden en/of ga eens op ontdekking.

Tortillachips met guacamole
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 2 tortilla's of wraps volkoren
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 1 theelepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- zout en peper
- extra kruiden naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de tortilla's in ongeveer 8 stukken per tortilla, alsof je een pizza snijdt
- Leg de stukken in een kom en besprenkel het met olijfolie en zout. Zorg dat elk stuk aan de voor- en achterkant olijfolie en zout bevat, hussel het hiervoor voorzichtig door elkaar zodat het niet breekt
- Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de verschillende stukken tortilla
- Snipper de rode ui en pers de knoflook
- Als de oven is voorverwarmd; stop de stukken tortilla in de oven voor ongeveer 9 a 10 minuten. Houd het na ongeveer 9 minuten goed in de gaten of ze niet te bruin kleuren
- Maak ondertussen de guacamole. Snijd de avocado doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees en meng het met de rode ui, knoflook, zout, peper en voeg extra kruiden toe als je wilt
- Haal de tortillachips uit de oven en serveer het met de guacamole
Tortillachips met een dip is, in mijn ogen, nog lekkerder. Natuurlijk zijn er genoeg dips te koop, maar je kan ook zelf een dip maken.
Als je een rijpe avocado hebt, is het maken van guacamole denk ik één van de lekkerste dingen wat je hiermee kunt doen.
Mocht er geen rijpe avocado te krijgen zijn, kies dan eens voor avocadoblokjes. Deze liggen bij de meeste supermarkten in het vriesvak.
Als je het recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!
Geniet van de chips!