Voordat ik een plantaardig/vegan ben gaan eten, nam ik geregeld parmezaanse kaas.
Ik was dan ook erg blij toen ik ontdekte dat er een vegan versie is van parmezaanse kaas en dat het er veel op lijkt.
Voor iemand met lactoseintolerantie is de parmezaan ook een mogelijkheid.
Ben je allergisch voor gluten, zorg er dan voor dat je edelgistvlokken gebruikt waar geen gluten inzitten, aangezien de edelgistvlokken van BioToday helaas wel sporen van gluten kunnen hebben.
De edelgistvlokken zorgen voor de hartige smaak en lijkt hiermee op een kaassmaak.
Het is inactieve gist en zijn gele vlokken. Het bevat van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur.
Aan sommige edelgistvlokken is ook vitamine B12 toegevoegd.

Parmezaan
Ingrediënten
- 100 gram cashewnoten
- 3 eetlepels edelgistvlokken
- 1 theelepel knoflookpoeder hoeveelheid naar smaak
- 1 theelepel zout hoeveelheid naar smaak
Instructies
- Meng alle ingredienten met een staafmixer of in een keukenmachine voor ongeveer 15 seconden tot je een korrelige massa krijgt
- Stop de massa in een afsluitbare pot
- De parmezaan is maximaal 1 maand houdbaar in de koelkast
Parmezaan is te gebruiken zoals parmezaanse kaas. Het is een lekkere toevoeging aan bijvoorbeeld pasta recepten.
Als je bovenstaand recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!