Verder onderzoek en voedingsveranderingen #2

Zoals er in mijn eerste blog over mijn aangepaste voeding te lezen is, gaat mijn zoektocht verder.
Nu wil ik meer vertellen over hoe ik het aanpak, vertel ik over hoe het met mij gaat en laat ik zien dat ik niet makkelijk ben in de keuzes over de producten die ik gebruik.

Voeding
Ik had de gedachte dat als ik weer dierlijke producten ging eten, dat ik dan wellicht mijn gewicht weer op de rit kreeg. Daarover vertel ik hieronder meer.
De voeding dat ik gebruik neem ik zo puur mogelijk en zonder toegevoegde stoffen en/of bewerkt. Ik betaal liever meer voor een puur product in plaats van gaan voor de optie voor minder geld, wetende dat ik er anders voor moet ‘betalen’.

  1. Vis
    – neem ik voor DHA&EPA en jodium. Alleen met het MSC-keurmerk en waar aangegeven biologisch.
  2. Vlees
    – neem ik sporadisch, maar als ik het neem in ieder geval zo puur mogelijk, zonder toegevoegde stoffen en biologisch.

Lactose gebruik ik niet tot zo min mogelijk.
Hoe ik nu eet is niet in één woord te omschrijven. Ik denk dat ik het beste kan zeggen dat ik eet waar mijn lichaam behoefte aan heeft en dat verschilt per dag.

Verder onderzoek
Ik word geholpen door een orthomoleculair therapeut. Hier ben ik allereerst naar toe gegaan om de status van mijn vitamines en mineralen te laten nakijken, maar daarbij ook om de supplementen die ik gebruik na te laten kijken of mijn lichaam er goed op reageert.
Aan de hand van deze metingen is mij een advies gegeven over mijn aanpak en wat zij mij aanraadt. Ik ben er erg blij mee dat er meegekeken wordt.

Persoonlijk
Ik ben bezig met hoeveel ik weeg, want ik weet dat het niet voldoende is. Ik zet mij ondertussen al 1 a 1,5 jaar in om aan te komen, met oa aanvullende drinkvoeding maar dat heeft tot op heden nog niet voldoende opgeleverd.
Heel frustrerend is dat, maar ik laat mij niet kennen en ga door.
Waarom het niet gebeurt is voor mij een raadsel en daarom heb ik mij al vaker laten onderzoeken en/of kijken er professionals mee.

Zoals ik in mijn eerdere blog al aangaf vind ik het een ‘zwaar’ proces en heb ik vaak momenten vol frustratie. Het lijkt mij geweldig dat ik er veel eerder achter was gekomen waar mijn lichaam wel en niet goed op reageert.
Daarbij heb ik de meest vervelende verwijten al te horen gekregen, iets dat erg pijnlijk is en absoluut niet motiveert.

Belangrijkste voor mij is luisteren naar mijn lichaam. Hoe ik dat doe is voor mij erg duidelijk. Ik ben de hele dag bezig met mijn energielevel te monitoren en pak dat aan waar mogelijk.
Iets waarvan ik eerder droomde is dus nu het geval, ik eet erg veel als ik het vergelijk met anderen en kom niet aan.

Geloof mij, het blijft de komende tijd een zoektocht en ontdekking. Ik zie daarom de manier waarop ik eet nog wel vaker veranderen. Ik denk dat ik ‘geluk’ heb met het feit dat ik voeding interessant vind en er vrijwel altijd meer over wil weten zo lang het mijn gedachten niet te erg door elkaar schudt.

Dit artikel delen?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op Pinterest

Geef een reactie