Voldoende (water) drinken

Het is een feit dat iedereen genoeg water moet drinken, welteverstaan 2 liter op één dag. Wat zijn de voordelen van water drinken en hoe maak je het makkelijker om genoeg te drinken?

Je hersenen bestaan voor 85% uit water. Een tekort aan water leidt tot stress en minder energie. 2% uitdroging geeft al een energieverlies van 20%. Hierom is het extra belangrijk om genoeg water te drinken.

Er is ongeveer 3 liter vocht per dag nodig in je lichaam. In voedingsmiddelen zit ook vocht en daarom wordt er aangeraden om per dag 2 liter water te drinken. Water zorgt naast het schoonmaken van je lichaam ook voor de opslag van warmte.

splashing-165192_1280.jpg

Water zorgt voor de doorstroom in je lijf. Op deze manier worden de afvalstoffen uit je lichaam verwijderd.

Over het belang van genoeg water drinken spreek ik uit ervaring, want als ik niet genoeg water drink dan merk ik dat ik eerder vermoeid ben en dat mijn gedachten minder helder zijn. Met deze reden zorg ik elke dag dat ik genoeg water drink.

Tips voor het drinken van voldoende water;

  • Zorg dat er naast je bed water staat. Op deze manier maak je het voor jezelf makkelijker om als je wakker wordt te starten met het drinken van water.
  • Neem ieder uur 1 glas water van ongeveer 150 ml.
  • Met de app “Mijn Water Balans” kan je bijhouden hoeveel water je hebt gedronken. Heb je een tijdje, laten we zeggen 1 uur, geen water gedronken dan krijg je een melding met een herinnering.
  • Als je van huis gaat, zorg dan dat je water meeneemt.
  • Zet water bij je werkplek.
  • Voeg kruiden en/of schijfjes fruit toe aan je water. Verrassende combinaties zijn bijvoorbeeld munt & sinaasappel en ananas & limoen.

water-2367023_1280.jpg

Mocht je een tip hebben om de inname van water makkelijker te laten zijn, vind ik het leuk als je dit in de reacties deelt zodat we elkaar kunnen helpen.
Ik ga voor het drinken van elke dag 2 liter water, doe jij mee?

Dit artikel delen?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op Pinterest

Geef een reactie