Walnoot citroen koekjes

De koudere seizoenen zitten er weer aan te komen. Iets dat mij eigenlijk weer veel te snel gaat, maar dat terzijde 😉
Tijdens deze seizoenen veranderen de behoeften van vrijwel iedereen. Zo worden er meer activiteiten gedaan in huis en wordt er meer gezocht naar recepten waardoor je opwarmt.
Naast recepten waardoor je opwarmt, is het maken van je eigen koekjes ook geen vervelende bezigheid denk ik zo.

Persoonlijk 
Ik geniet er van als de keuken zich vult met de geur van gebakken koekjes. Ik weet dat ik periodes heb gehad waarin mijn chronische ziekte MS erg actief was. Op zo’n moment kon ik alleen maar dromen van het maken van mijn eigen eten, want ik kon het op dat moment absoluut niet. Eigenlijk kan ik met deze ervaring extra toegeven aan het feit dat ik erg geniet van het bakken van koekjes en/of het klaarmaken van mijn eigen maaltijden.

Met mijn ervaring in mijn gedachten deel ik een simpel recept om koekjes te bakken waardoor de keuken zich vult met de heerlijke geur hiervan.
Het leuke hierbij is, dat het ook nog eens een simpel recept is. Duik de keuken dus in en geniet ervan!

Walnoot citroen koekjes

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje

Equipment

 • Oven
 • Keukenmachine

Ingrediënten
  

 • 100 gram walnoten
 • 70 gram dadels
 • 1 citroen

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de dadels in kleine stukjes
 • Stop alle ingrediënten in een keukenmachine en maal het tot een samenhangend deeg
 • Haal het deeg uit de keukenmachine en maak er 8 (kleine) balletjes van
 • Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes deeg erop. Druk ze plat met een lepel. Hou er rekening mee hoe dikker de koekjes zijn, hoe langer het in de oven moet om knapperig te worden
 • Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor 17 a 20 minuten. Kijk voor de zekerheid tussendoor of de koekjes niet te bruin worden 
 • Laat de koekjes afkoelen zodat ze knapperig worden

Ik heb de koekjes al meerdere keren gemaakt en keer op keer vind ik ze erg lekker.
Het mooie vind ik, om te blijven spelen met de ingrediënten. Zo heb ik ze ook wel eens gemaakt met kaneel, een kruid waar ik erg gek op ben.

Een extra leuk punt omdat ik plantaardig (vegan) eet is dat deze koekjes alleen plantaardige ingrediënten bevatten. Het bevat geen dierlijke ingrediënten en is ook gluten- en lactosevrij.
Ik weet dat er vaak wordt gedacht dat dierlijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld eieren gebruikt moeten worden om de substantie aan elkaar te laten plakken, maar deze koekjes laten zien dat er voor alles een oplossing is. In deze koekjes zorgen de dadels zorgen voor het ‘plakkerige’. Een plantaardig koekje is dus zo gemaakt en met weinig ingrediënten.

Als keukenmachine heb ik mijn staafmixer gebruikt. Hier heb ik voor gekozen omdat het erg eenvoudig te gebruiken is en daarbij ook makkelijk schoon te maken. Maak je meer dan 4 koekjes, dan is het gebruik van een grotere keukenmachine het slimste.

Ga ervoor en laat je verrassen door het makkelijke recept van de walnoot citroen koekjes.

Als je de koekjes hebt gebakken, vind ik het erg leuk om het terug te zien. Deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee 🙂

Dit artikel delen?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op Pinterest

2 reacties

Geef een reactie