Homemade wortelspread, heerlijk op bijvoorbeeld een cracker.
Naast dat het erg lekker is, is het ook nog een mooie toevoeging voor het eten van genoeg groente op één dag.
Het maken van de spread duurt ongeveer 20 minuten.
De spread kan in de koelkast een aantal dagen bewaard worden nadat het gemaakt is, dus ik zou ervoor gaan als ik jou was 😉
Wortelspread
Equipment
- blender
- Oven
Ingrediënten
- 1 winterpeen
- 40 gram cashewnoten
- 1 el tahin
- 1 stukje gember vingergrootte
- 2 tl citroensap
Instructies
- Zet de cashewnoten in water
- Snij de peen in stukjes en grill in een oven ongeveer 15 minuten
- Laat de peen afkoelen en giet de cashewnoten af
- Schaaf de gember tot vlokjes
- Stop alle ingrediënten in een blender en blend de spread
- Breng eventueel op smaak met extra citroensap of geschaafde gember
Ik hoop dat jij het ook een lekkere spread vindt. Laat je mij weten wat je ervan vindt? 🤗
Als je bovenstaand recept gebruikt, deel het dan alsjeblieft op de social media met #jelskemarit zodat ik jouw creatie terug kan vinden. Als je vragen hebt over bijv de ingrediënten, stel ze dan gerust want ik denk graag met je mee!