Ga terug

Quinoa soep

Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Soeppan
  • Staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 gram quinoa
  • 130 gram kikkererwten gekookt of uitlekgewicht
  • 100 gram bloemkool
  • 1200 ml water
  • Groentebouillon Bereiding naar verpakking

Instructies
 

  • Bereid de bouillon in een soeppan
  • Fruit de ui & knoflook glazig in de koekenpan
  • Voeg de groente toe en roerbak 1 a 2 minuten
  • Voeg de tomatenpurree en quinoa toe en roer goed door
  • Stop de inhoud van de koekenpan in de bouillon. Kook voor ongeveer 15 minuten
  • Pureer de soep eventueel met een staafmixer.
  • Voeg de kikkererwten toe