Go Back

Toast met gegrilde aubergine

Equipment

  • Koeken- of grillpan
  • Broodrooster of extra koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 sneeën brood Volkoren
  • ½ aubergine
  • 1 el hummus
  • Plakjes komkommer
  • Plakjes tomaat
  • Pompoenpitten
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Start met het snijden van de komkommer, aubergine en tomaat in plakjes. Zet de rest van de ingrediënten vast klaar.
  • Smeer de aubergine in met olijfolie. Eventueel kun je ook kruiden toevoegen zoals bijvoorbeeld paprikapoeder.
  • Leg de aubergine in de pan om te grillen of te bakken. Doordat de olijfolie al toe is gevoegd aan de aubergine, hoeft er geen olie meer toegevoegd te worden in de pan. Grill of bak de aubergine tot het een bruine kleur krijgt.
  • Rooster ondertussen de boterhammen. Wanneer het brood geroosterd is, voeg dan de hummus toe. Vervolgens leg je de aubergine, komkommer, tomaat en pompoenpitten op de toast.
  • Leg het 2e sneetje brood op de belegde toast en snijd het brood doormidden. Steek eventueel een prikker door de toast.